Ministerul Transporturilor şi-a propus să repare, în fiecare an, câte 1.000 km de drum

Embed:

În acest an vor fi reparaţi o mie de kilometri de drum, în patru ani toate şoselele naţionale vor fi transformate în şantiere, iar în 10 ani numărul deceselor în trafic se va reduce la jumătate. Acestea sunt angajamentele Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Starea drumurilor din Moldova a subiectul unei dezbateri în emisiunea ”Publika Report” de la Publika TV.

Infrastructura rutieră a fost ignorată în ultimul deceniu, mai spune viceministrul Transporturilor, iar banii din fondul rutier erau direcţionaţi spre sectorul social. Transportatorii cer ca toate sursele ce provin din taxele şi accizele pe care le achită să fie folosite conform destinaţiei.

Ministerul Transporturilor intenţionează să propună Ministerului Finanţelor majorarea taxelor rutiere şi a accizelor la carburanţi, în vederea creşterii fondului rutier. Datele oficiale arată că, din cauza drumurilor proaste, transportatorii suportă pagube totale de trei miliarde de lei anual. Astfel, fiecare şofer scoate din buzunar 6 mii de lei, în fiecare an, pentru reparaţia maşinii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu