Ministerul Transporturilor anunţă consultări publice pentru stabilirea traseului viitoarei şosele de ocolire a Chişinăului

Embed:

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a anunţat consultări publice pentru stabilirea traseului viitoarei şosele de ocolire a oraşului Chişinău. Ministrul Vasile Botnari a anunţat că autorităţile au elaborat două concepte pentru construcţia centurii, care urmează să fie dată în folosinţă în 2017.

Cei care vor să participe la definitivarea proiectuluii centrurii sunt îndemnaţi de ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, să-şi exprime opinia pe site-ul ministerului, dar şi pe reţele de socializarea.

"Vrem să inţiem consultări publice care să atragem specialişti de domeniu pentru a definitiva pe ce variantă vom merge. Vom începe studiu de fezabilitate, proiectarea şi construcţia acestui sector. Noi planificăm până la finile anului 2017 să finalizăm construcţia acestui traseu", a precizat ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

Proiectul traseului de ocolire a oraşului Chişinau prevede două schiţe. Astfel prima schiţă prezintă o şosea de 82 de km, dintre care 49 de km vor fi construiţi de la zero. Drumul va începe mai la sud de Ialoveni şi va trece prin localităţile Sângera, Floreni şi Coloniţa. Pentru construcţia acesteia sunt necesare 148 de milioane de euro.

A doua schiţă prezintă un traseu mai scurt, de 62 de km. Dintre care vor fi construiţi de la zero doar 29 km, fiind necesare 178 de milioane de euro. Şoseaua va începe de la Ialoveni şi va trece prin satele Revaca, Coloniţa şi Truşeni. Celelalte 33 km din nord-vestul Capitalei există şi urmează să fie reabilitate începând cu anul 2015.

Lucrările vor demara la începutul anului 2015, iar în total, pentru construcţia şoselei de centură sunt necesare peste 200 de milioane de euro.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu