Ministerul Transporturilor, acuzat că ar încerca să lichideze nefondat o companie de transport auto

Embed:

Ministerul Transporturilor este acuzat că ar încerca să lichideze nefondat o companie de transport auto ce aparţine statului. Directorul companiei Servicii şi Transport Auto spune că ar fi vorba despre promovarea unor interese de grup. Conducerea ministerului respinge, însă, acuzaţiile şi spune că lichidează doar companiile neprofitabile.

14 rute gestionate de Compania Servicii şi Transport Auto au fost anulate nejustificat, spune directorul întreprinderii, Ion Gamarţ. Acesta susţine că ministerul vrea să falimenteze compania.

"Se face ordine, se retrag rutele, făr niciun motiv. În rezultat întreprinderea suportă pierderi peste 100 de mii lunar. Potenţialul rutelor care sunt astăzi la această întreprindere este de a duce un venit lunar de un milion 500 de mii de lei, ceea ce ne-ar permite să achităm datoriile", a menţionat directorul Companie Servicii şi Transport Auto, Ion Gamarţ.

Potrivit lui Gamarţ, Ministerul Transporturilor insistă asupra procedurii de lichidare, chiar dacă celelate ministere cu profil economic au dat aviz negativ proiectului în acest sens. Astfel, s-ar urmări schimbarea conducerii companiei cu persoane apropiate funcţionarilor din minister. Instituţia vizată spune că întreprinderea ar avea datoriile de peste 120 de milioane de lei.

"Ministerul vrea să facă ordine la întreprinderea care s-a înglodat foarte tare, cu datorii neexplicabile, care a fost creată cu datorii şi care ne pune o pată foarte mare pe emblema Ministerului", a afirmat vice-ministrul transporturilor Boris Gherasim.

Angajaţii se opun, însă, lichidării companiei: "Rămânem fără lucru aproape 100 de oameni, nu-i de dorit să se închidă."

Ministerul Transporturilor a emis, astăzi, un ordin prin care a schimbat conducerea Companiei Servicii şi Transport Auto.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu