Ministerul Tineretului şi Sportului a tăiat bursele sportivilor care au părăsit ţara

Embed:

Ministerul Tineretului şi Sportului ia atitudine faţă de sportivii care părăsesc ţara şi doresc să reprezeninte un alt stat. Ministrul în exerciţiu, Octavian Ţîcu, a declarat că a fost sistată acordarea burselor pentru sportivii care au plecat şi nu se mai întorc în ţară. Mai mult, Ţîcu vrea să semneze contracte semi-profesioniste cu toţi sportivii de performanţă. 

După ce toţi mai mulţi sportivi de performanţă din ţara noastră pleacă în străinate şi nu se mai întorc în Moldova, dorind să-şi schimbe cetăţenia, ministerul Tineretului şi Sportului intenţionează să semneze contracte semi-profesioniste cu aceştia.

"Trebuie să luăm în consideraţie perspectiva să semnăm contracte cu sportivii care sunt finanţaţi de stat. Acest lucru este nevoie pentru a evita consecinţele grave ale acestor plecări ale sportivilor", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului.

Sportivii care au plecat din ţară şi nu doresc să se întoarcă nu vor primi burse din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

"Nimeni nu a semnat nimic în privinţa transferului şi ministerul a sistat acordarea burselor", a mai spus Octavian Ţîcu.

În acest an, halterofilii Cristina Iovu şi Iuri Dudoglo au plecat în cantonament în Azerbaidjan şi nu s-au mai întors.

La începutul lunii martie, cei mai buni judocani din Moldova, Sergiu Toma şi Ivan Remarenco au părăsit ţara, alături de fostul antrenor al lotului naţional, Vasile Colţa. Aceştia au plecat fără a anunţa conducerea federaţiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu