Ministerul Tineretului a lansat un program de susţinere a tinerilor, pentru anii 2017-2022

Embed:

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat un program de susţinere a tinerilor, pentru următorii cinci ani. Autorităţile vor finanţa centrele specializate din sate şi oraşe şi vor încuraja iniţiativele menite să contribuie la dezvoltarea noii generaţii.

Printre priorităţi sunt consolidarea consiliilor locale ale tinerilor, educaţia informală şi promovarea modului sănătos de viaţă. Bugetul prevăzut pentru 2017 este de cinci milioane de lei.

În prezent, în Moldova activează 25 de centre de tineret, iar numărul lor ar urma să crească până la 56. Ministerul de resort îşi propune să contribuie la dezvoltarea profesională a beneficiarilor, să le asigure suportul tehnic necesar şi să finanţeze cele mai bune iniţiative.

"Din acest program vor deriva şi alte componente importante în consolidarea sectorului de tineret la nivel local. Vorbim despre acel suport de instituirea mecanismelor de finanţarea iniţiativelor la nivel de tineret la nivel local", a spus Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

"Pentru noi este foarte important ca o autoritate publică centrală ca tinerii din mediul online, care îşi petrec timpul liber folosind calculatorul, să fie offline. Adică să-i aducem în centrele de tineret, unde sunt servicii foarte bune pentru tineri, acolo tinerii pot să-şi găsească ocupaţie", a comunicat viceministrul Tineretului şi Sportului, Pavel Ianeț.

Centrele de tineret vor beneficia de finanţare în funcţie de cât de active vor fi.

"Deja există vreo 8 centre de tineret care ar fi primul lot de beneficiari ai programului. Misiunea şi intenţia noastră este încuraja şi celălalte activităţi, să se racordeze la cerinţe pe care noi le includem în program. Proiecţia noastră vizează pentru toate centrele raionale, pentru municipii şi inclusiv UTA Găgăuzia", a afirmat Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

Programul este destinat centrelor de tineret, instituțiilor publice, dar şi organizaţiilor neguvernamentale, care promovează iniţiativele tinerilor la nivel local.

loading...

Lasă un comentariu