Ministerul Sănătăţii lansează prima licitație pentru achiziționarea cutiilor pentru nou-născuți. Ce va include pachetul standard

Embed:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale lansează prima licitație pentru achiziționarea cutiilor cu lucruri necesare pentru nou-născuți, pe care mamele le vor primi la maternitate. Agenţii economici pot prezenta ofertele între 7 şi 15 noiembrie, iar o comisie specială va selecta întreprinzătorul.

Licitaţia anunţată se referă la achiziţionarea primului lot de cutii care vor fi distribuite până la sfârşitul anului. Pentru asta, din buget au fost alocate 5,6 milioane de lei. Responsabilii din cadrul ministerului Sănătăţii susţin, că în cadrul concursului se va ţine cont de prețul propus pentru fiecare obiect, dar şi calitate.

"Bunurile care sunt incluse în set trebuie să corespundă cerinţelor. Spre exemplu, să fie hipoalergenice, să fie naturale, să fie prietenoase mediului, să fie nepericuloase. Toate aceste cerinţe prin prezentarea documentelor confirmative vor contribui la selecţia furnizorilor şi inclusiv agentului economic", a menţionat Anastasia Oceretnii, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Cutia cu produse pentru noi nou-născuţi va conţine: o plapumă, ciorapi, o maletă, căciulă, body cu mâneca lungă, scutece, şerveţele umede de unică folosinţă şi obiecte de igiena personală a bebeluşului. Din 1 decembrie de această cutie vor beneficia mamele care vor aduce pe lume copii în toate maternităţile din ţară, inclusiv în cele private.

Valoarea unui set se ridică la 2.000 de lei, iar pentru a-l primi, femeile vor trebui doar să prezinte paşaportul şi să completeze o anchetă.

"Sunt necesare. Toate sunt utile. Sunt mămici care nu au posibilitate să se pregătească", a spus o femeie.

"Eu cred că este bine, de bun-venit pentru orice mămică", a menţionat o altă femeie.

Unele mame spun că ar fi binevenită şi o cutie de lapte praf pentru bebeluşi:

"De scutece mai mult şi de mâncare. Mâncarea pentru bebeluşi este foarte scumpă. Şi hăinuţe trebuie, dar scutece şi mâncare cel mai mult".

Proiectul Guvernului este o continuare a campaniei "O nouă viaţă", lansată acum doi ani de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", care se desfăşoară în 24 de maternităţi. Până acum au fost distribuite aproximativ 26 de mii de cutii cu daruri pentru micuţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu