Ministerul sănătăţii de la Chişinău a convocat Comisia pentru Situaţii excepţionale din cauza CORONAVIRUSULUI

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a convocat o ședință lărgită a Comisiei pentru Situații excepționale și urgențe de sănătate publică a MSMPS, la care au discutat măsurile de prevenire și control al infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCov). 

Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a informat despre noile recomandări pentru implementare de către statele membre în contextul Regulamentului Sanitar Internațional (RSI). În același context, conducerea ANSP a anunțat despre elaborarea materialelor informative care vor fi distribuite populației, care revin sau pleacă din țară, privind recomandările OMS în timpul călătoriilor.

La fel, a fost elaborat și aprobat un Ordin cu actualizarea definiției de caz pentru supraveghere, diagnosticul de laborator, măsurile de prevenire și control a infecției în instituțiile medico-sanitare, măsurile de pregătire și răspuns la suspecție/confirmare a cazului de boală.

Reprezentanții autorităților competente au anunțat despre faptul că au fost întreprinse măsurile de precauție atât pentru angajați, cât și pentru cetățenii care traverseaza punctele de frontieră. Toți angajații structurilor sunt instruiți privind depistarea manifestărilor clinice ale bolii și raportarea cazurilor către Punctul Focal.

Totodată, ministrul Dumbrăveanu s-a întrunit în această dimineață cu directorii instituțiilor medico-sanitare publice republicane pentru a discuta situația actuală și provocările cu care se confruntă spitalele în ceea ce privește asigurarea cetățenilor cu tratament împotriva gripei și infecțiilor respiratorii acute, precum și recomandările acestora. În special, în cadrul discuțiilor s-a pus accentul pe asistența copiilor și femeilor însărcinate, această categorie fiind în grupurile de risc.

loading...

Lasă un comentariu