Ministerul rus de Externe: Rebelii sirieni vor o intervenţie militară din afara ţării

Embed:

Opoziţia din Siria îşi doreşte o intervenţie militară din Occident şi forţează obţinerea acestui lucru. Declaraţia a fost făcută de ministrul rus de Externe şi vine în contextul anunţului făcut de şeful militar al rebelilor, potrivit căruia Siria a fost invadată de militanţii grupării libaneze Hezbollah.

"Avem impresia că opoziţia siriană şi sponsorii ei regionali fac tot posibilul pentru a împiedica începerea procesului politic şi, prin toate mijloacele, inclusiv prin manipularea opiniei publice din Vest, doresc obţinerea unei intervenţii militare în Siria", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. 

Oficialul a acuzat opoziţia siriană de tentativă de subminare a eforturilor de pace, prin condiţionarea participării la Conferinţa de la Geneva. Asta deoarece rebelii vor un termen-limită pentru demisia preşedintelui Assad. 

Şeful militar al rebelilor a făcut apel către comunitatea internaţională, de a-i proteja pe cetăţenii din Qusair, prin furnizarea de arme. El afirmă că de partea trupelor guvernamentale luptă mercenari. 

"Situaţia în oraşul Qusair este gravă şi periculoasă. Acolo luptă militanţii grupării Hezbollah, care sunt extrem de bine organizaţi şi înarmaţi. Ei luptă de partea regimului preşedintelui Assad", susţine generalul Salim Idriss. 

La rândul său, preşedintele sirian a declarat că peste 100.000 de străini luptă de partea opoziţiei siriene, care este susţinută de Turcia, Arabia Saudită şi Qatar. Bashar Al-Assad a mai anunţat că a primit deja primele rachete sol-aer din Rusia.

În conflictul din Siria, care a început în urmă cu mai mult de doi ani, au murit peste 80 de mii de oameni. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu