Ministerul Muncii a lansat o linie telefonică fierbinte pentru copiii aflaţi în situaţii de risc

Embed:

Copii aflaţi în situaţii de risc vor putea apela la ajutorul specialiştilor sunând la numărul unic 116-111. Acesta a fost lansat astăzi de Ministerul Muncii, dar va fi funcţional din 1 iunie. La celălalt capăt al firului va răspunde un consilier care va acorda asistenţă copiilor. 

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a menţionat că această linie de telefon este eficientă în cazurile în care un viaţa unui copil este pericol.

"Acesta e telefonul la care poate apela fiecare copil, fiecare părinte atunci când are nevoie de sfat, atunci când vede o situaţia complicată pentru un copil sau este într-o situaţie dificilă şi de risc eminent şi pentru viaţă şi pentru sănătate", a declarat , Valentina Buliga.

La linia fierbinte vor putea suna şi părinţii pentru a fi consultaţi cum să acţioneze într-o situaţie sau alta. Numărul scurt 116-111 va putea fi apelat fără taxă din orice reţea fixă sau mobilă şi va funcţiona de la ora 8, până la 21. În curând acesta va fi disponibil 24 de ore din 24. Numărul unic este acelaşi ca şi în toate statele Uniunii Europene. 

Pe aceeaşi temă