Ministerul Educației, Culturii și Cercetării mulţumeşte Oficiului Băncii Mondiale pentru suport

Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a avut astăzi, 24 ianuarie, o întrevedere cu misiunea Băncii Mondiale în Republica Moldova, condusă de Janssen Teixeira. Discuțiile s-au axat asupra implementării Proiectului Reforma Învățământului din Moldova (PRIM) și a unui nou concept de proiect care va viza consolidarea învățământul superior și învățământului pe tot parcursul vieții.

În debutul întrevederii, secretarul general de stat, Igor Șarov, a mulțumit Oficiului Băncii Mondiale pentru suportul constant pe care îl acordă Republicii Moldova în domeniul educației, menționând că îmbunătățirea condițiilor și a conținutului studiilor, pentru sporirea calității serviciilor educaționale reprezintă obiectivele prioritare ale ministerului.

"În același timp, ne preocupă și dezvoltarea competențelor în învățământul superior, astfel încât absolvenții universităților să se încadreze în câmpul muncii. Acest lucru se poate realiza doar prin dezvoltarea infrastructurii universităților și colegiilor, mai cu seamă a celor cu profil pedagogic; racordarea Comenzii de stat de pregătire a specialiștilor la cerințele pieții muncii; îmbunătățirea Metodologiei de finanțare în Învățământul Superior; consolidarea învățământului pe tot parcursul vieții etc., acțiuni pe care MECC le-a și propus în noul concept al Proiectului." a spus Igor Şarov.

La rândul lor, experții misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova au menționat că ședințele de lucru, premergătoare acestei întrevederi, pe care le-au avut cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au fost foarte productive și au permiselucidarea mai multor idei care pot fi implementate în vederea consolidării învățământului superior și învățământului pe tot parcursul vieții.

 

Menționăm că, reprezentanții Băncii Mondiale în Republica Moldova efectuează o vizită oficială în țara noastră în perioada de 21- 25 ianuarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu