Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat mai multe activități de Ziua Internațională a Copilului

Embed:

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi, 1 iunie, o serie de activități cultural – educative dedicate Zilei Internaționale a Copilului. Sărbătoarea a demarat cu un spectacol de circ pentru elevii cu rezultate remarcabile la învățătură, copiii din familii defavorizate, monoparentale etc.

Evenimentul s-a desfășurat în arena mare a Circului din Chișinău. Spectacolul de circ a inclus crocodili dresați, gimnastică și acrobații în aer, jonglerii, hula-hoop și clovni.

Alături copii și părinți, la spectacol a fost prezentă şi ministrul Monica Babuc, care a adresat, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, un mesaj de felicitare. „Copilăria este cea mai frumoasă  și îndrăgită etapă a vieții, cel mai sincer sentiment și cel mai jovial zâmbet. De aceea, dragi copii, bucurați-vă și trăiți cu intensitate fiecare emoție alături de părinții și bunicii voștri. La mulți ani!”, a menționat oficialul.

Pentru desăvârșirea atmosferei de sărbătoare, la final, organizatorii și partenerii evenimentului au oferit copiilor dulciuri.

Tot în această zi, în Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din mun. Chișinău, Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării și Centrul Republican pentru Copii și Tineret ,,Artico”, au organizat o sărbătoare dedicată Zilei Internaționale Copilului, cu genericul „O zi prin lume”.

În cadrul evenimentului, au fost organizate ateliere creative, activități de tip „master – class”, dance battle-uri, karaoke show ș.a. Copiii au avut posibilitatea să călătorească imaginar în jurul lumii, pentru a cunoaște valorile, cultura și tradițiile mai multor țări necunoscute sau puțin cunoscute, prin intermediul portului tradițional, dansului, muzicii, sărbătorilor naționale, sportului, gastronomiei etc.

La manifestările din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare” a participat și ministrul Monica Babuc, care i-a îndemnat pe copii să se bucure de această zi frumoasă, inclusiv din perspectiva diverselor activități cu caracter educativ și creativ organizate pentru ei, astfel încât să descopere noi lucruri interesante despre alte popoare și culturi ale lumii.

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copilului este sărbătorită în Republica Moldova şi în alte cca 50 de ţări pe 1 iunie. Pentru prima dată, Ziua Copilului a fost menţionată la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, care a avut loc la Geneva în august 1925. Atunci 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului.

loading...

Lasă un comentariu