Ministerul Educaţiei acuză directorii de şcoli că ascund bugetul instituţiilor pe care le conduc

Embed:

Profesorii strâng bani de la părinţi în mod nejustificat. Acuzaţia vine din partea Ministerului Educaţiei, care îi învinuieşte pe directorii şcolilor că ascund bugetul instituţiilor pe care le conduc. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei şedinţe de lucru la care au participat şi mai mulţi şefi ai Direcţiilor de învăţământ. Aceştia nu au comentat, însă, acuzaţiile.

Potrivit Ministerului Educaţiei, directorii şcolilor sunt obligaţi să facă public bugetul instituţiei. "Trebuie să fie afişat pe panou la intrare. Fiecare membru, colectiv pedagogic, cadrele didactice, nedidactice, părinţii, trebuie să cunoască ce buget are instituţia", a explicat şeful Direcţiei de Învăţământ Preuniversitar, Valentin Crudu.

O echipă Publika TV a fost în mai multe şcoli din ţară, dar în niciuna dintre ele nu a găsit afişat bugetul instituţiei.

"Nu am ştiut că trebuie să fie afişat pe uşa de la intrare. Am făcut adunări cu părinţii, cadrele didactice unde îi anunţam bugetul instituţiei pe anul curent, pe anul viitor", a spus directorul liceului teoretic din Măgdăceşti, Nina Dumneanu.

Reprezentanţii ministerului s-au arătat deranjaţi de faptul că unele cheltuieli sunt acoperite din bani de la părinţi.

"Din momentul în care am stabilit că s-au efectuat presiuni asupra părintelui, putem vorbi despre estorcare şi tot felul de abuzuri din partea direcţiei şcolii. Lucrurile acestea vor face ca conducătorii instituţiilor sau anumiţi pedagogi să cadă deja sub incidenţa codului penal", a menţionat ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi.

Anual, Ministerul Educaţiei cheltuieşte 5700 de lei pentru întreţinerea unui copil la şcoală, iar pentru un copil de la grădiniţă, 8500 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu