Ministerul Economiei și Infrastructurii a participat la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind Economia Digitală

Ministerul Economiei și Infrastructurii a participat la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind Economia Digitală care a avut loc astăzi la București. Evenimentul a fost găzduit de Președinția României a Consiliului Uniunii Europene și co-prezidată de Comisia Europeană.

Președinția României a Consiliului UE și Comisia și-au asumat implementarea celor 20 de obiective ale Parteneriatului Estic până în anul 2020, care au fost aprobate în cadrul Summitului Parteneriatului Estic din 2017.

Reuniunea Ministerială privind Economia Digitală a avut loc cu participarea miniștrilor din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor din țările membre UE și Parteneriatul Estic (28+6). În cadrul evenimentului au fost discutate evoluțiile din domeniu, direcțiile de dezvoltare pentru perspectiva imediată și domeniile în care țările participante își vor asuma aprofunda cooperarea.

Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de Vitalie Tarlev, Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. Vitalie Tarlev a vorbit despre realizările curente în domeniul economiei și societății digitale, și despre cooperarea în acest domeniu cu țările Parteneriatului Estic și Uniunea Europeană.

Discuțiile din cadrul Reuniunii Ministeriale au finalizat cu aprobarea, de către Guvernele țărilor Parteneriatului Estic și cele a Uniunii Europene, a Declarației comune, care are scopul de a trimite semnalul politic potrivit pentru intensificarea cooperării digitale dintre țările UE și cele ale Parteneriatului Estic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu