Ministerul Economiei planifică să reducă TVA la 0% la producerea biocombustibililor solizi

Reprezentanți ai autorităților publice centrale, consiliilor raionale, sectorului privat, precum și producători de biocombustibil solid și furnizori de cazane pe biomasă s-au întrunit la un atelier de lucru cu tematica: "Perspectivele de dezvoltare a sectorului biocombustibililor solizi în Republica Moldova".

Întrunirea a fost organizată de către Agenția pentru Eficiență Energetică, în cadrul celei de-a XV-a ediţie a expoziţiei naţionale "FABRICAT ÎN MOLDOVA", care s-a desfășurat la "Moldexpo".

Valeriu Triboi, viceministrul Economiei, a declarat că ministerul propune ca "pentru tot lanțul valoric, începând de la materia primă, producerea și utilizarea biocombustibililor solizi să fie aplicată cota 0% de TVA, în prezent aceasta fiind de 20% pentru producerea biocombustibililor solizi".

Directorul adjunct al Agenției pentru Eficiență Energetică Denis Tumuruc a prezentat aspectele tehnice și economice ce țin de elaborarea analizei lanțului și sistemului valoric de producere a biocombustibililor solizi.

Vitalie Dragancea, expert în domeniu, a vorbit despre identificarea căilor de stimulare și încurajare a utilizării biocombustibilului solid produs în Republica Moldova.

Ion Cozma, șeful serviciului MEEUSER din cadrul Agenției pentru Eficiență Energetică, a prezentat situația curentă privind utilizarea biocombustibililor solizi în țara noastră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu