Ministerul de Interne a celebrat Ziua Independenţei printr-un concert caritabil (FOTO)

Embed:

Ministerul de Interne a ales să sărbătorească cei 25 de ani de Independenţă ai Republicii Moldova printr-un concert caritabil. Reprezentanţii MAI au luat această decizie pentru că şi-au propus să aducă bucurie în vieţile unor micuţi necăjiţi. Banii colectaţi vor fi donaţi în sprijinul copiilor care sunt victime ale abuzului în familie.

Prin această iniţiativă, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne şi-au propus să atragă atenţia asupra problemei copiilor abuzaţi în familie.

"Ministerul de Interne, ca nimeni altul cunoaşte această problematică. Am insistat să avem un concert de caritate cu scopul de a sensibiliza întreaga societate asupra acestui fenomen, care, după cum spuneam, influenţează negativ nu doar societatea, ci şi viitorul copiilor noştri", a declarat Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Banii au fost colectaţi pentru Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii. Pentru a trata un minor care a fost victima violenţei în familie este nevoie de până la 20 de mii de lei.

"Aceşti copii sunt ajutaţi să-şi depăşească trauma, să înceapă din nou a avea încredere în ei, să se reintegreze în societate, să aibă o copilărie protejată şi să aibă parte de o familie mai prietenoasă şi mai armonioasă", a relatat PR Managerul CNPAC, Elena Nofit.

Abuzul în familie este o problemă serioasă, de aceea Parlamentul Republicii Moldova întreprinde măsuri pentru a o preveni şi combate.

"Şi prin astfel de activităţi şi evenimente de astăzi, dar, în general, în ultimul timp, prin modificări de legislaţie, modificări de proceduri, implicarea Ministerului de Interne, implicarea societăţii civile, toţi, la toate nivelurile se mobilizează foarte mult pentru a preveni şi a combate acest fenomen", a specificat ADRIAN CANDU, preşedindetele Parlamentului, Andrian Candu.

Spectatorii au fost plăcut surprinşi de iniţiativa Ministerului de Interne.

"O combinaţie, zic, neaşteptată, dar binevenită, pentru că văd că asemenea iniţiative vin cât mai des, când sărbătorim dăruind", a zis Ministrul Culturii, Monica Culturii.

"Cu mare bucurie participăm la acest eveniment de caritate. Într-adevăr, este o problemă foarte mare şi trebuie să fim alături de copiii abuzaţi".

"Mi se pare o iniţiativă foarte frumoasă la vârsta de 25 de ani, dacă putem să-i zicem aşa. Eu sper că nu va fi prima şi nu va fi ultima".

Anual, în Republica Moldova, peste trei mii de copii sunt victime ale violenţei în familie.

loading...

Lasă un comentariu