Ministerul de Externe de la Chişinău va ajuta familia tânărului moldovean mort la Paris să-l aducă acasă

Studentul moldovean care îşi făcea studiile la Paris şi a fost găsit mort va fi înmormântat acasă. Ministerul de Externe de la Chişinău a anunţat că va oferi rudelor decedatului asistenţa necesară şi va perfecta toate actele necesare pentru repatrierea acestuia.

PUBLIKA.MD aminteşte că un moldovean de 23 de ani, care îşi făcea studiile la Paris, a fost găsit mort în camera sa dintr-un cămin studenţesc. Cotidianul "Le Parisien" scrie că el a fost lovit cu un ciocan în cap şi se afla într-o baltă de sânge, când a fost descoperit de administratorul campusului. Arma crimei a fost lăsată lângă corpul neînsufleţit. 

Alarma a fost dată de către un coleg de-al moldoveanului, care nu putea să dea de el. Aşa că s-a adresat la administratorul căminului, care a folosit o cheie de rezervă şi a intrat în camera victimei.

Corpul neînsufleţit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din capitala Franţei, unde i-a fost făcută autopsia. Poliția a percheziționat locuința tânărului și a găsit actele lui, care atestă că avea dublă cetățenie, română și moldovenească. El nu avea antecedente penale și a fost descris de colegi drept un tânăr timid și gentil.

Pe aceeaşi temă