Ministerul de Externe de la București: Trecutul relațiilor dintre România și Rusia nu trebuie să facă loc unor speculații

Embed:

Ministerul Afacerilor Externe din România dezaprobă prezentarea lipsită de precizie istorică făcută de Ambasada Federației Ruse la Bucureşti în ceea ce priveşte anexarea Basarabiei de către URSS. Este vorba despre mesajul pe care l-a publicat pe Facebook diplomaţii ruşi de la Bucureşti, vineri, în ziua în care s-au împlinit 79 de ani de la ocupaţia sovietică.   

În postare era menţionat că istoria pe care o ştiu românii este eronată, iar Uniunea Sovietică a avut dreptul să intre pe teritoriul românesc.

Totodată, misiunea diplomatică a încercat să justifice acest rapt teritorial, învocând faptul că armata roşie a fost întâmpinată cu urale şi entuziasm de către întreaga populaţie, fapt ce contravine realităților istorice. 

Drept reacţie, Ministerul de Externe din România a scris într-un comunicat de presă că promovarea de către misiunea Federației Ruse a episoadelor istorice este una neconstructivă, care nu ajută la construirea unei relații pragmatice bazată pe respect reciproc.

Instituţia diplomatică de la Bucureşti a reiterat că trecutul relațiilor dintre România și Federația Rusă nu trebuie să facă loc unor speculații și opinii nefondate.

Ambasadorul Rusiei de la Bucureşti este Valeri Kuzmin, care a fost anterior şeful misiunii diplomatice ruse din ţara noastră.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu