Ministerul de Externe al României îi răspunde dur lui Rogozin: Amenințările cu bombardierul sunt foarte grave

Embed:

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a postat pe Internet un text în care afirma că România, la cererea Statelor Unite, ar fi închis spaţiul său aerian pentru zborul avionului în care a sosit la Chişinău. Mai în glumă, mai în serios, Rogozin a precizat că, data viitoare, va zbura cu un avion de bombardament TU-160. Autorităţile de la Bucureşti au reacţionat imediat la acest mesaj.

Într-un comunicat plasat pe pagina oficială, Ministerul de Externe al României menţionează că a luat notă cu surprindere de postarea lui Rogozin şi apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional, în care Federaţia Rusă a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar forţe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe al României a solicitat autorităţilor de la Moscova, Ministerului rus de Externe, să precizeze public dacă afirmaţiile vicepremierului Rogozin reprezintă poziţia oficială a guvernului Federaţiei Ruse faţă de România ca stat membru UE şi NATO. În același timp, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti reaminteşte că România a susţinut, susţine fără echivoc şi respectă întru totul regimul de sancţiuni instituit de Uniunea Europeană în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu