Ministerul Culturii acuză MoldovaGaz de distrugerea patrimoniului de stat

Embed:

Ministerul Culturii acuză MoldovaGaz că îşi construieste un nou sediu în partea istorică a Capitalei. Mai mult, cei de la minister susţin că în timpul lucrărilor de construcţie au fost distruse monumente arheologice de patrimoniu. Conducerea întreprinderii afirmă însă că nu au fost admise nereguli şi că are toate documentele în regulă.

Constructia unui nou bloc cu 10 etaje a dispeceratului şi al oficiului "MoldovaGaz" pe strada Albişoara, 78, a început încă anul trecut. Este partea istorica a oraşului, unde orice lucrări de construcţie trebuiesc coordonate cu Ministerul culturii.

Echipa Publika TV a solicitat opinia adjunctului arhitectorului principal al Capitalei, Nicon Zaporojan, care, însă, nu ne-a oferit o explicaţie clară.

Între timp, Ministerul Culturii şi conducerea MoldovaGaz au ajuns la o înţelegere amiabilă. Administraţia companiei a promis 150-200 de mii de lei pentru săpături arheologice exact în locul unde se construieşte noul bloc al întreprinderii.

Menționăm că în ultimii 17 ani, în Chişinău au fost distruse 76 de monumente istorice şi 26 arheologice. Nimeni nu a fost tras la răspundere pentru aceasta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu