Ministerul britanic de Externe a cerut Universităţii Oxford să-l primească pe fiul lui Gaddafi la studii

Ministerul britanic de Externe (Foreign Office) a insistat pe lângă Universitatea Oxford să îl accepte pe fiul lui Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, la studii, în speranţa unei apropieri de Libia, notează realitatea.net.

Ancheta desfăşurată de Lord Woolf a evidenţiat sprijinul acordat de Guvern şi de firmele britanice fiului fostului dictator libian, companiile sperând că vor obţine oportunităţi de afaceri cu Libia.

Ancheta a avut ca scop investigarea legăturilor pe care London School of Economics (LSE) le-a avut cu Libia, inclusiv o decizie a acesteia de a accepta o donaţie de 1,5 milioane de lire sterline din partea unei organizaţii umanitare conduse de fiul lui Gaddafi pentru demararea unui program de cercetare în nordul Africii.

Aceasta susţine, de asemenea, că firma BAE Systems a trimis un angajat din echipa sa de marketing pentru a lucra cu Seif al-Islam şi care l-a ajutat pe acesta să fie admis la studii în cadrul LSE.

Totodată, în primăvara lui 2002, un oficial guvernamental de rang înalt din cadrul Ministerului de Externe a întrebat universitatea Oxford dacă Seif al-Islam poate urma un master, afirmând că "FCO (Ministerul de Externe) ar aprecia ajutorul în acest caz având în vedere că Libia se deschide către Vest din nou".

Cererea a fost însă respinsă, pe motiv că "Seif nu a urmat cursuri de ştiinţe sociale şi diploma sa anterioară nu corespunde standardelor de calitate".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu