Ministerul Agriculturii ameninţă Primăria cu amenzi usturătoare, dacă nu rezolvă problema poluării de pe râul Bîc

Embed:
Ministerul Agriculturii, Mediului şi Dezvoltării Regionale ameninţă Primăria Chişinău cu amenzi usturătoare, dacă nu rezolvă problema poluării de pe râul Bîc.

Secretarul de stat al ministerului Agriculturii, Iuliana Cantaragiu, a participat la şedinţa operativă a Primăriei Chişinău.

"Efectiv, albia râului Bîc s-a transformat într-o toaletă publică. Acele maşini sau oamenii care stau acolo şi vând au invadat inclusiv şi albia râului Bîc. S-au efectuat diverse lucrări neautorizate, depozitate tot felul de deşeuri de construcţie, lucru care nu trebuie să fie. Acum, cine a făcut chestia asta, nu ai pe cine trage la răspundere, decât autoritatea publică locală", a spus secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Mediului şi Dezvoltării, Iuliana Cantaragiu.

În aceste condiţii, Iuliana Cantaragiu a cerut primarului interimar al Capitalei să discute cu agenţii economici să nu mai arunce deşeuri în râul Bîc şi să taie ţevile care se varsă în Bîc.

"Ceea ce se referă la recomandări, să sudăm ţevile şi aşa mai departe, o să ne consultăm cu specialiştii, eu... o să vedem", a spus primarul interimar al Capitalei, Adrian Talmaci. 

Adrian Talmaci nu e de acord nici cu amendarea Primăriei.

"Până la urmă, chiar şi aceeaşi amendă care o să fie aplicată, iarăşi, cum am spus, se aplică din mijloacele financiare ale Primăriei, dar asta sunt banii contribuabililor. Cu aceşti bani am putea să realizăm alte proiecte, reparăm străzi, trotuare şi aşa mai departe", a menţionat Adrian Talmaci. 

Sâmbătă, mai mulţi voluntari şi angajaţi ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului au participat la o acţiune de salubrizare a râului Bîc. În doar câteva ore, ei au reuşit să adune peste o mie de saci cu gunoaie.
loading...

Lasă un comentariu