Ministerul Afacerilor Interne va avea o întâlnire cu Alexandru Pînzari, după ce a fost demis ILEGAL de Guvernul Sandu

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o primă reacţie după ce magistraţii Judecătoriei Chişinău au decis că fostul şef al Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, a fost demis ilegal.

Conform hotărârii, Guvernul trebuie să-l restabilească în funcție și să-i achite salariul pentru perioada în care a lipsit forțat de la muncă. 

Consilierul ministrului de interne, Alina Zbancă, a declarat pentru Publika TV că instituţia se conformează hotărârii judecătorești şi o va executa. În cel mai scurt timp, conducerea MAI va avea o întâlnire cu Alexandru Pînzari.

În cazul în care părţile nu vor ajunge la o înţelegere, ministerul va contesta decizia instanţei la Curtea de Apel. Solicitat telefonic, fostul şef al IGP a declarat că va da curs unei eventuale invitaţii la discuţii din partea MAI.

Ieri, magistraţii Judecătoriei Chişinău au stabilit că în data de 10 iunie 2019, Alexandru Pînzari a fost demis ilegal, iar conform deciziei judecătorești, dânsul urmează să fie restabilit în funcție.

Totodată, în acelaşi act se arată că decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile. 

Amintim că Pînzari a fost demis de Guvernul condus de Maia Sandu. Decizia a fost luată la propunerea lui Andrei Năstase, care exercita atunci funcția de ministru de Interne. În locul lui Pînzari în această funcţie a fost numit Gheorghe Balan, cumătrul lui Andrei Năstase. 

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV! Guvernul Sandu l-a demis ILEGAL pe fostul şef al IGP Alexandru Pînzari. Decizia luată de magistraţi

loading...

Lasă un comentariu