Ministerul Afacerilor Externe, despre starea de sănătate a moldovenilor aflaţi la bordul navei de croazieră Princess Diamond

În contextul situației de carantină pe vasul de croazieră „Princess Diamond”, ancorat în portul Yokohama (Japonia),  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că cei trei cetățeni moldoveni (doi bărbați și o femeie), aflaţi la bordul navei, au o stare bună de sănătate. 

Ambasada Republicii Moldova în Japonia a precizat că continuă monitorizarea situației în jurul vasului de croazieră „Diamond Princess” și se află în legătură directă cu cetățenii Republicii Moldova, membrii ai echipajului, precum și autoritățile competente din Japonia și Republica Moldova.

Ambasada Republicii Moldova în Japonia informează că în cazul cetățenilor străini care au vizitat provincia Hubei sau Zhejiang a Republicii Populare Chineze în termen de 14 zile de la sosirea în Japonia, nu vor putea debarca în Japonia decât în circumstanțe speciale.

În Japonia nu există niciun focar major al coronavirusului (virusul COVID – 2019), cu excepția navei de croazieră „Princess Diamond”, aflată în carantină în portul Yokohama. Nu există nici o cauză majoră de îngrijorare pentru eventuale călătorii în statul asiatic, cu toate acestea, urmare a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, Guvernul Japoniei a dispus măsuri de protecție de precauție, cum ar fi recomandarea populației de a purta măști în cazul în care prezintă simptome de tuse și respectarea igienei personale.

În contextul prevenirii contaminării cu virusul COVID-19, pe teritoriul Japoniei au fost deschise centre de consultare în cadrul cărora se oferă consultații telefonice în limbile japoneză, engleză și chineză.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova în Japonia acumulează informații suplimentare și oferă consultații la numărul de urgență instituit în cadrul misiunii: + 810 80 8850 7372.

Resurse utile pentru cetățenii moldoveni care vizitează sau urmează să întreprindă călătorii în Japonia:

  • Organizația Națională a Turismului din Japonia (JNTO) operează o linie telefonică 24/24. Sunt recepționate toate solicitările-problemă identificate de călătorii străini. În prezent, linia telefonică este disponibilă în limbile engleză, chineză, coreeană și japoneză:

 Din Japonia: 050-3816-2787

 Din străinătate + 81-50-3816-2787

loading...

Lasă un comentariu