Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă reţinerea celor trei angajaţi ai Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol

Embed:

Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă reţinerea pe baza unor acuzatii nefondate  a celor trei angajaţi ai Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol . Potrivit diplomaţiei de la Bucureşti, incidentul face parte din acţiunile de presiune la adresa celor opt şcoli cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, accentuate în ultima perioadă. 

Totodată, într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Bucureşti se menţionează că reprezentanţii acestuia au fost, ieri, în contact permanent cu autorităţile de la Chişinău şi au urmărit evoluţia situaţiei.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a semnalat incidentul consilierilor Înaltului Comisar OSCE pentru Minorităţi Naţionale.

Diplomaţia de la Bucureşti mai dă asigurări că va continua să facă eforturi pentru încetarea acţiunilor de intimidare a şcolilor din regiunea transnistreană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu