Mini Clubvan Concept - primul Mini de marfă din lume FOTO

Inginerii şi designerii Mini au gândit un Mini utilitar bazat pe Clubman, dar care poate transporta marfă şi se poate transforma chiar şi în ambulanţă. Numele său e Clubvan şi vine la Geneva, informează automarket.ro.

Surpriză din partea celor de la Mini pentru Salonul Auto de la Geneva. După ce au declinat modelul clasic britanic de oraş în versiuni care mai de care mai interesante (versiunea "break" Clubman, versiunea SUV Countryman şi variantele Coupe şi Roadster), cei de la Mini se lansează în afeceri conexe prin conceptul Clubvan, primul Mini creat pentru a căra marfă şi, foarte porobabil, prima maşină premium utilitară din istorie.

Mini Clubvan este construit pe baza lui Clubman, diferenţa exterioară notabilă fiind legată de geamurile laterale care se transformă în panouri opace din plastic. Chiar dacă în comunicatul oficial nu suflă nicio vorbă despre capacitatea de încărcare a noului model, cei de la Mini anunţă că amplasarea a doar două scaune în interior garantează un spaţiu posterior care îi oferă maşinii atât spaţiu pentru marfă, cât şi posibilitatea de a fi transformată în autospecială sau utilitară de intervenţii rapide.

Pentru a adânci ideea de maşini utilitară, Mini Clubvan vine cu şase puncte de ancorare şi cu frânghii elastice pentru asigurarea stabilităţii pachetelor transportate.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu