MINCU SCHIMBĂ MACAZUL. Georgeta Mincu a premiat producătorul pe care îl critica

Embed:

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Georgeta Mincu, schimbă macazul. Dacă acum o lună, la o şedinţă a comisiei parlamentare de profil, ministrul i-a acuzat pe cei de la "Bostavan" că nu produc vin de calitate, astăzi aceasta le-a înmânat chiar cu mâna ei premiul pentru "cel mai bun vinificator al anului".

"Trebuie să țineți la calitatea vinului. Dvs. aveți stocuri, pentru că aveți o calitate a vinului care nu este, să spunem, uniformă și trebuie să lucrați. Nu o să scăpăm de stocuri dacă nu ținem la calitatea vinului. Detalii, deja, încercați să obțineți de la oamenii care lucrează în sat și vinul care dvs. îl produceți", a declarat Georgeta Mincu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Asta se întâmpla în data de 13 septembrie, la Parlament, unde se discuta despre achizițiile de struguri. Atunci ministrul s-a adresat unui reprezentant al fabricii de producţie a vinurilor Bostavan. Astăzi, însă, Georgeta Mincu a schimbat macazul şi spune că nu a adus nicio critică în adresa lor, mai mult decât atât, le-a înmânat şi premiul pentru cel mai bun vinificator al anului.

"Prezentator: Vinăria Bostavan, obţine premiul mare!!! Vă rugăm să veniţi alături de noi! Prezentatorul zice: Premiul cel mare este înmânat chiar de ministrul Georgeta Mincu !!"

"Eu practic nu m-am adresat în mod personal, că e Bostavan sau nu ştiu care. Eu nu ştiam cine sunt acolo participanţii, eu am nimerit la o şedinţă în cadrul Parlamentului şi nu aveam idee cine stă la masa respectivă, înţelegeţi?", a declarat Georgeta Mincu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

La insistenţa reporterului nostru, Mincu a recunoscut că tatăl acesteia i-ar fi spus că anumiţi vinificatori ar avea un produs de proastă calitate, însă a refuzat să spună despre cine exact este vorba. În apărarea ministrului a sărit şeful-adjunct al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Irina Bistriţchi, care a încercat chiar să smulgă microfonul reporterului Publika TV.

"Mincu Gheorghe Constantin mi-a spus. Reporter: Cine este? Mincu: Tatăl meu! Reporter: Înţeleg, dar pe cine s-a plâns? Mincu: Păi oamenii mi-au zis, omul este tatăl meu! Şi cine este producătorul?", a declarat Georgeta Mincu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.


Întrebată fiind dacă a mai găsit soluţii pentru agricultorii din ţară care nu au unde să-şi vândă strugurii, ministrul Agriculturii a spus...

"Este important să facem mai multă promovare prin corpul diplomatic, împreună cu ministerul Educaţiei.... îîî, ministerul Ecoonomiei 700 de mii de tone de struguri vor fi recoltate anul acesta, cum şi i-au vândut anul trecut, aşa îi vor vinde şi anul acesta", a declarat Georgeta Mincu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. 

Declaraţiile Georgetei Mincu din 13 septembrie de la Parlament au stârnit un val de critici. Mai mulți bloggeri şi somelieri i-au sugerat că pe lângă "părerea oamenilor din sat", să consulte și opinia experților străini. Şi fostul ministru al Agriculturii, Nicolae Ciubuc, a declarat că ceea ce spune Mincu este absolut regretabil şi reprezintă o lovitură dură nu doar pentru agentul economic, dar pentru întregul sector.

Lasă un comentariu