Milsami Orhei va pierde şase puncte în cazul retragerii echipei FC Costuleni din Campionatul Moldovei

Embed:

Milsami Orhei este singura echipă din Divizia Naţională care a învins de două ori FC Costuleni în acest sezon. Aceste victorii vor fi anulate, deoarece Costuleni se retrage din Campionatul Moldovei. Orheienii vor pierde şase puncte acumulate în urma meciurilor cu gruparea din raionul Ungheni.

"Pierdem 6 puncte foarte preţioase, care le-am obţinut prin muncă şi printr-un joc foarte bun. Poate pentru alte echipe e o noutate mai bună. Dar pentru noi este o noutate nu prea bună", a declarat antrenorul Milsami Orhei, Iurie Osipenco.

Milsami are şi un beneficiu în cazul retragerii lui FC Costuleni. Cele două formaţii urmau să joace în sferturile Cupei Moldovei, iar acum orheienii se vor califica în semifinale fără luptă.

"Acesta e singurul avantaj cred că, un moment pozitiv. Dar n-are rost să stricăm campionatul pentru un singur meci", a menţionat  antrenorul Milsami Orhei.

Totodată, vor pierde puncte şi celelalte formaţii din Divizia Naţională care au remizat sau au învins FC Costuleni. Zimbru, FC Academia şi Dinamo-Auto nu vor pierde niciun punct, deoarece au fost învinse câte o dată de FC Costuleni în acest sezon.

Conform regulamentului, dacă o echipă se retrage din campionat înainte de a disputa cel puţin o jumătate din meciurile programate, atunci rezultatele acesteia se anulează.

Omul de afaceri Andrei Grigor a cumpărat clubul de la fostul patron, Iurie Chirinciuc. Grigor a decis să retragă FC Costuleni din campionat, motivând că echipa sa nu ar fi avut şanse să ajungă în cupele europene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu