Miliţienii care au răpit doi moldoveni riscă închisoare. Cazul va fi discutat la nivel înalt

Miliţienii din stânga Nistrului care i-au răpit pe cei doi moldoveni din Floreşti riscă până la 6 ani de închisoare. Potrivit şefului interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, bărbatul şi femeia ar fi comis furturi din apartamente în stânga Nistrului. Cazul urmează a fi discutat la nivel înalt.

"Deja o parte dintre ei sunt identificaţi. Se încearcă să ne informeze greşit precum că unii locuitori să vină ei în partea asta ca să ia persoane, dar nici nu miliţieni. Adică încearcă cumva să amortizeze acest fapt. Se încearcă a transmite semnale în rândul poliţiştilor care fac investigaţie din partea Republicii Moldova pentru a-i duce pe o pistă greşită, pentru a scăpa de răspundere penală pentru fapta care au comis-o", a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit legii, doar instituţiile de drept constituţionale au dreptul să reţină pe cineva şi să investigheze infracţiuni. Din acest motiv, a fost iniţiată o anchetă penală pentru violare de domiciliu şi răpire de persoane.

PUBLIKA.MD aminteşte că, un bărbat şi o femeie se află în arest în stânga Nistrului, după ce ar fi fost răpiţi în satul Vertiujeni, raionul Floreşti. Bărbatul a fost arestat pentru 10 zile. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu