Militarii moldoveni vor pleca în patrulare, în această noapte, pe principalele drumuri din ţară

Militarii moldoveni vin în ajutorul celor care au de suferit în urma căderilor abundente de zăpadă. La ora 19, 60 de militari cu 9 maşini speciale, vor pleca în patrulare pe drumurile Chişinău-Hînceşti, Chişinău-Leuşeni, si Chişinău-Ungheni. Aceştia vor verifica dacă nu există pe drumuri maşini blocate, şoferi care să fi ieşit în decor sau persoane rămase în zăpadă. 

Aceasta nu este singura acţiune a armatei de astăzi. Pe parcursul zilei chiar ministrul Eugen Sturza, împreună cu ministrul Chiril Gaburici au ajutat mai multe persoane să îşi scoată maşinile din zăpadă. 

500 de soldaţi sunt gata să intervină în orice moment la lucrările de deszăpezire. Ministrul Apărării, Eugen Sturza, şi ministrul Economiei, Chiril Gaburici, aflaţi în inspecţie pe traseele din ţară au dat şi ei o mână de ajutor şoferilor blocaţi în zăpadă.  

Acest automobil a deraiat de pe şoseaua Balcani din Capitală. În maşină se aflau doi copii. Chiril Gaburici a postat pe facebook momentul când automobilul a fost scos din nămeţi cu ajutorul tehnicii militare, iar la volan se afla ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Ministrul Economiei a postat şi alte imagini în care se vede că tehnica militară şi soldaţii scot un microbuz din zăpadă.

Ulterior, cei doi miniştri împreună cu mai mulţi soldaţi au fost să deblocheze un drum de acces care leagă trei localităţi din raionul Criuleni. Este vorba despre satele Micleşti, Işnovăţ, Râşcova. Aici, s-a aşternut un strat de zăpadă de până la 50 de cm, iar automobilele nu puteau să circule.

"Blocat total, nu mergea deloc niciun transport.", a spus un şofer

"S-a intervenit pentru că era nevoie ca salvarea să ajungă în satul de alături şi ca oamenii să circule. Militarii au venit, ei au grijă şi de oamenii care muncesc, au avut grijă şi de a debloca ca maşinile să poată fie scoase din zăpadă.", a declarat ministrul Chiril Gaburici

Primarul comunei Micleşti susţine că drumul principal a fost blocat mai bine de o oră şi jumătate, iar fără intervenţia promptă a autorităţilor, deblocarea acestuia ar fi fost practic imposibilă: ''Pentru mine este astăzi o excepţie, pe durata activităţii mele nu am mai văzut un ministru să fie prezent la cazurile excepţionale. La moment, toate drumurile sunt practicabile." 


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu