Militarii moldoveni nu vor participa la parada militară de la Moscova de pe 9 mai

Ministerul Apărării nu va participa la parada militară de la Moscova de pe 9 mai. Decizia a fost luată de către conducerea instituţiei care explică absenţa sa la paradă prin lipsă de bani. Şeful serviciului de presă al Ministerului, Alexandru Josan, spune că instituţia pe care o reprezintă are în acest an un buget mai mic cu câteva milioane de lei față de anii precedenţi.

Pentru a participa la parada din Rusia e nevoie de 400 de mii de lei. Josan a adăugat că Ministerul Apărării de la Chişinău a anunţat deja autorităţile militare ruse despre decizia luată. El a spus că pe banii economisiţi Ministerul va confecţiona uniforme militare noi. La parada de la Moscova urmau să aprticipe 70 de militari din Garda Naţională.

UNIMEDIA amintește că presa a scris anterior că decizia de neparticipare a Republicii Moldova se datorează faptului că la parada nu va participa România.

Potrivit purtătorului de cuvând al președintelui interimar, Valeriu Rusu, președintele Mihai Ghimpu va participa la Moscova atât la summit-ul şefilor statelor CSI, care se va desfăşura la Moscova pe 8 mai, cât și la parada care va fi organizată de Ziua Victoriei.

 

Lasă un comentariu