Militarii moldoveni au plecat astăzi la Moscova, unde vor defila în Piaţa Roşie

Embed:

Militarii moldoveni au plecat, cu trenul, la Moscova, unde vor participa la parada de 9 mai. Înainte de a ajunge la gară, ei s-au întâlnit cu Vitalie Marinuţă, Ministrul Apărării.

"Cred că Comandantul Suprem, atât şi Guvernul are încredere în dumneavostră. Aveţi o misiune grea şi foarte onorabilă. Şi suntem ferm convinşi că o veţi îndeplini cu succes", i-a îndrumat Vitalie Marinuța, Ministrul Apărării Republici Moldova.

La gară, militarii au fost petrecuţi de superiori, dar și de un preot care i-a binecuvântat la drum.

Cheltuielile de transport sunt estimate la 140 de mii de lei. Calea Ferată a Moldovei le-a făcut și o reducere de 15 la sută.

Amintim că în Federaţia Rusă au fost detaşaţi 75 de militari din Garda de Onoare a Armatei Naţionale şi nu 76, cum a anunţat ieri Ministerul Apărării. Unul dintre soldaţi s-a îmbolnăvit.

Uniformele de gală, care vor fi purtate de militari în timpul paradei vor ajunge la Moscova înainte de 9 mai, întrucât acestea nu au fost confecționate încă. Dar, Ministerul Apărării v-a întreprinde toate eforturile ca până la începutul paradei, această ţinută de gală să fie expediată în Moscova, menționează Oleg Cibotaru, șeful delegației.

Până la parada de 9 mai, militarii moldoveni vor participa la două repetiţii împreună cu ostaşii altor state care vor defila pe Piaţa Roşie.

Lasă un comentariu