Militarii marini NATO au simulat în Marea Neagră un atac. Flota rusa a stat cu ochii pe ei (VIDEO)

Embed:
Exerciţiile navale "Sea Shield 19" sunt în plină desfăşurare. Peste două mii de militari din şapte ţări membre NATO navighează în permanenţă Marea Neagră şi se antrenează pentru a fi pregătiţi în cazul unui atac. Manevrele nu sunt privite cu ochi buni de Rusia, care pentru a monitoriza tot ce se întâmplă a mobilizat sisteme de rachetă şi nave de recunoaştere. În pofida acestui fapt, exerciţiile NATO se desfăşoară conform planului. 

La manevre iau parte şase nave din ţări precum Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda, dar şi 14 româneşti. Nelipsită a fost fregata Mărăşeşti, una dintre cele mai mari nave ale Armatei Române. Securitatea militarilor aflaţi la bord a fost întotdeauna asigurată de un lunetişti.

"Foarte dificil să iei în țintă o ambarcațiune de intervenție rapidă, mișcându-se foarte rapid. Ai nevoie de pregătire, un ochi format."

În cadrul exerciţiilor a fost simulat un atac venit pe Marea Neagră. Comandantul fregatei Mărăşeşti, Cornel Tănăsescu, a declarat că pentru a face faţă unei astfel de provocări, cel mai important este ca militarii să-şi coordoneze bine acţiunile.

"Suntem uniți, aliații sunt lângă noi, sunt în Marea Neagră. Suntem interoperabili, încercăm să creștem nivelul de instruire între țările aliate și noi credem că demonstrăm cu prisosință că avem un nivel ridicat de instruire. Bineînțeles, este loc și de modernizare, este loc și de o creștere a nivelului de instruire a echipajului."

Exerciţiile se vor încheia sâmbătă. Acestea se desfăşoară la scurt timp după ce şi flota rusească a organizat manevre militare în Marea Neagră. Moscova a testat mai multe rachete supersonice, denumite "Mosquito", ca parte a unor exerciții de contracarare a atacurilor aeriene.

Rusia şi-a intensificat manevrele militare în Marea Neagră, după şi-a anunţat retragerea din tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, ca răspuns la o decizie similară a Statelor Unite.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu