Militarii îşi schimbă pasul de defilare. AFLĂ DETALII

Embed:

În cinstea independenţei Moldovei, militarii îşi schimbă pasul de defilare. Mai exact, ei vor mărşălui ca trupele ţărilor europene. Noul pas de defilare a fost demonstrat preşedintelui interimar al ţării, Marian Lupu, în ciuda ploii torenţiale de azi, 14 iunie.

Militarii care vor defila la parada din 27 august de pe Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au arătat mulţumiţi.

"Este mai uşor şi mai simplu să însuşeşti noul pas de defilare. Cu pasul nou de defilare este mai relaxant să se execute", a declarat Alexandru Iust, locotenent.

Pentru însuşirea pasului de defilare, militarii au nevoie de 2 săptămâni de antrenament.

"La asimilarea elementului instrucţiei de front era necesar până la2 luni, 2 luni jumătate. În cazul când serviciul militar deja a trecut de la 2 ani la 1 an, noi nu putem să permitem acest timp să-l folosim pentru elementele instrucţiunii de front în defavoare pregătirii de luptă ", a precizat Oleg Cebotari, colonel Ministerul Apărării.

Şi preşedintelui interimar al ţării i-a plăcut noul pas de dfilare.

"Este un model european, este unul, deopotrivă, şi solemn. Concomitent, păstrează sănătatea acestor băieţi tineri care au o viaţă înainte", a confirmat Marian Lupu.

Vor bate pas de defilare pe modelul european toţi militarii Armatei Moldovei. Doar cei din Garda de Onoare vor trebui să ştie şi vechiul pas de defilare, moştenit din perioada sovietică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu