Militarii, în acţiune. La Bălţi au avut loc tunuri antitanc, aruncătoare de grenade şi evacuarea răniţilor cu elicopterul (FOTO)

Trageri din armament, tunuri antitanc, aruncătoare de grenade, evacuarea răniţilor cu elicopterul Mi-2 şi acordarea ajutorului medical. Sunt câteva dintre exerciţiile tactice pe care le-au avut de efectuat peste 350 de militari în termen și prin contract în cadrul acţiunii de instruire "Cetatea de Nord 2019".

Antrenamentele, la care au participat militari din Brigada de infanterie motorizată "Moldova", Batalionul cu Destinație Specială Fulger, Regimentul de aviație, Batalionul de artilerie și Baza de păstrare a combustibilului a Armatei Naționale, a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor efectivului pentru îndeplinirea misiunilor pe timp de pace, în situaţii de criză sau la acţiuni antiteroriste.

Activitatea a cuprins revista de front a tehnicii militare, briefingul de informare şi acţiuni ale efectivului la diferite locuri de instruire, inclusiv evacuarea răniţilor  pe cale aeriană cu elicopterul Mi-2, acordarea ajutorului medical, trecerea zonei contaminate CBRN şi plantarea minelor.

Efectivul militar, implicat în exerciţiu, a executat şi trageri din armamentul ușor și greu de infanterie, tunurile antitanc MT-12, instalațiile antiaeriene ZU 23-2, sistemul de artilerie 9P 140 Uragan, aruncătoare de grenade SPG-9, RPG-7, mitraliere KPVT, DȘK şi PKT, cu utilizarea mijloacelor blindate TAB-71 M, BTR-70, BTR-60, BRDM-2, MTLB, mașinilor militare de transport de tip KRAZ-250, KAMAZ, ZIL, GAZ, URAL, M1083 şi plantatorului de mine tractat PMZ-4.

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a specificat că asemenea exerciţii sunt necesare pentru menţinerea capacităţii de luptă a Armatei Naţionale.

"Cetatea de Nord 2019" face parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu