Militarii din stânga Nistrului şi soldaţii ruşi au început aplicațiile pentru "lichidarea inamicilor de pe malul drept"

Embed:

Structurile militare din stânga Nistrului şi soldaţii ruşi, aflaţi ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, au început aplicațiile numite "lichidarea inamicilor de pe malul drept". Încă înainte de începerea manevrelor, Comisia Unificată de Control a emis o declaraţie prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de acest tip de activități în zona de securitate, care vor continua și mâine.

Comisia Unificată de Control a constatat dislocarea, în apropiere de satul Târnauca, a militarilor, dar şi a tehnicii de luptă care nu aparţine unităţilor de menţinere a păcii.

"Cei care au participat la aceste aplicații ilegale sunt reprezentanții grupului operativ al trupelor ruse din Republica Moldova, care se află pe teritoriul țării noastre fără acceptul autorităților moldovenești. Aceștia sunt cei care au fost în 1992, Armata a 14-a. Astfel de exerciții dăunează relațiilor bilaterale și plus subminează acea operațiune pe care tot ei, reprezentanții Federației Ruse, o consideră cea mai reușită", a declarat Gheorghe Balan, viceprim-ministru pentru Reintegrare.

Manevrele efectuate în stânga Nistrului sunt calificate acțiuni provocatoare și sfidătoare la adresa țării noastre.

"Este o agendă a Federației Ruse de întărire și creare a așa-zisei armate separatiste. Sunt niște forțe teroriste care au acaparat cu forța armamentul, tehnica militară", a spus Ghenadie Cosovan, fost viceministru de Interne.

Totodată, în zona manevrelor a fost observată o barcă cu inscripția "Rossia", dar și un camion cu numere de înmatriculare ale forțelor militare ruse. Încercarea de a documenta această situaţie a fost zădărnicită de reprezentanţii părţii ruse şi ai celor de la Tiraspol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu