Militarii britanici şi francezi au ajuns, vineri, la Moscova pentru a participa la parada de 9 mai

Embed:

Trupele britanice şi franceze au ajuns ieri la Moscova pentru parada de 9 mai din Piaţa Roşie. În acest an, la cea de-a 65-a aniversare a zilei Victoriei, la Moscova pentru prima dată vor mărşălui şi militari din ţările Europei de Vest.

Alături de militarii americani, în Piaţa Roşie vor mărşălui britanicii batalionului numărul unu din Wales, dar şi francezii de la regimentul aerian Niemen din Normandia.

"Această paradă este foarte importantă pentru noi. Este o mare onoare pentru Franţa de a participa la parada de 9 mai din Piaţa Roşie. Şi pentru mine, în calitate de comandant al regimentului Niemen este o mare onoare să mă aflu aici, pentru a consolida şi mai mult prietenia dintre militarii care au luptat împreună în timpul celui de-al doilea război mondial", Fabian Kuzniak, comandant al brigadei "Niemen", Franţa.

Militarii ruşi au început deja antrenamentele, iar oaspeţii le se vor alătura la antrenamente săptămâna viitoare.

În același timp, Dai Bevan, comandantul Batalionului 1 din Ţara Galilor, Marea Britanie susține că: "Deoarece parada este organizată după un format al ruşilor, am venit să învătăm să mărşăluim în acelaşi fel, alături de ei. Ruşii mărşăluiesc în opt rânduri câte opt militari, iar noi în trei rânduri câte douăzeci de oameni. Dar, mai avem de învăţat şi unele comenzi, care vor fi tot în rusă."

În cadrul paradei de anul trecut, au fost implicaţi circa 9 mii de militari şi peste 100 de vehicule militare, dar şi aparate de zbor. Anul acesta, alături de militarii ruşi vor mărşălui forţe militare din alte 14 state.

loading...

Lasă un comentariu