Militarii Armatei Naţionale, prezenţi la activităţile de comemorare desfăşurate de Ziua Eroilor Români

Embed:

Comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, a efectuat în perioada 16-17 mai curent o vizită în România, la invitaţia Şefului Statului Major al Apărării, general Nicolae - Ionel Ciucă, unde a participat, împreună cu un pluton de studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” la activităţile dedicate Zilei Eroilor, desfăşurate în oraşul Buzău, România.

Astfel, în seara zilei de miercuri, 16 mai, 25 de studenţi moldoveni, alături de militari din alte 12 ţări, au luat parte la ceremonia militară de retragere cu torţe, pe traseul Piaţa Dacia-Aleea Trandafirilor-Bulevardul Unirii-Bulevardul Calea Eroilor-Cimitirul Eroilor.

Joi, 17 mai, reprezentanţii Armatei Naţionale au fost prezenţi la ceremonia militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor din Buzău. Ulterior, plutonul moldovenesc a participat la Parada Militară Internaţională, în contextul Zilei Eroilor sărbătorită în România.

Tot astăzi, Secretarul de Stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învăţământ militar şi planificare a resurselor, Vladimir Iliev, i-a comemorat la Cimitirul Eroilor Români din satul Tabăra, raionul Orhei, pe cei aproximativ 90 de soldaţi români cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în  timpul celui de-al doilea Război Mondial. Cimitirul a fost renovat de Centrul de Cultură şi Istorie Militară al Ministerul Apărării şi Oficiul Naţional Pentru Cultul Eroilor din România.

La eveniment a fost prezent secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale al României, Nicolae Nasta, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, precumși oficialitățile locale.

Ziua Eroilor este sărbătorită în România, în fiecare an, de Ziua Înălţării Domnului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu