Militarii Armatei Naţionale au onorat Drapelul Republicii Moldova la Ministerul Apărării (FOTO)

Militarii Armatei Naţionale au onorat Drapelul de Stat, cu ocazia zilei naţionale a acestuia.

Onorul a avut loc în cadrul ceremoniei festive, organizată la Ministerul Apărării, iar Eugen Sturza, a fost şi el prezent la eveniment. 

"Drapelul este un simbol. La noi din păcate unii mai uită că avem drapel de stat, mai profanează. Pentru noi ca şi militari este important ca oamenii să îl vadă, să îl simtă, să înţeleagă ce fel de sărbătoare este astăzi", a comunicat ministrul Apărării.

Ulterior, în toate sectoarele din Capitală a fost organizată o paradă a tehnicii militare. Tricolorul a fost la loc de cinste.

Militarii din cadrul Gărzii de onoare au fost cei care au aborat drapelul la Ministerul Apărării. Aceştia spun cu mândrie că
pentru ei tricolorul reprezintă, de fapt, demnitate, unitate și curaj.

"Noi în fiecare dimineaţă ne sculăm cu drapelul şi ne culcăm cu drapelul. Aceasta este o tradiţie în cadrul Armatei Naţionale se abordează drapelul. Cu drapelul Republicii Moldova în 1992 am mers pe platouri din Coşniţa", a spus Igor Cutie, comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă.

Militarii au defilat cu ocazia împlinirii a 29 de ani de la arborarea în premieră a drapelului.

Citeşte şi Ziua Drapelului şi a Stemei de Stat în Moldova: Acum 29 de ani, TRICOLORUL a fost arborat pentru PRIMA DATĂ

Publika.md aminteşte că la sfârşitul anilor '80 ai secolului trecut, tricolorul a devenit simbol al Renaşterii Naţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu