MILITARI CU ATRIBUŢII NOI. Carabinierii vor putea aplica amenzi infractorilor

Embed:
Vor avea venituri mai mari, dar şi atribuţii mai multe. E vorba de carabinerii care vor putea întocmi procese verbale infractorilor care încălcă sau tulbură ordinea publică, iar un sfert din valoarea amenzilor aplicate va ajunge în buzunarele lor. Asemenea competențe vor avea doar militarii angajaţi prin contract. Prevederile se regăsesc într-un proiect de lege votat, recent, de către parlamentari.

În prezent, carabinierii doar depistează răufăcătorii şi îi dau pe mâna pe poliţiei. Pentru că dau bir cu fugiţii, mulţi rămân nepedepsiţi. Noua atribuţie - cea de agent constatator îi va face pe cetăţeni mai responsabili, iar pe militari mai operativi, spun ei.

"Nu va fi necesar să apelăm la organele de poliţie, ci din contra să activăm personal, ci în termeni foarte restrânşi."

"Prezenţa militarilor în stradă va fi mai eficace şi mai pronunţată".

Militarii vor fi instruiţi în acest sens.

"A început studierea cu efectivul la practica administrativă, ceea ce ţine de întocmirea proceselor verbale.Toţi agenţii constatatori, 25 procente din suma amenzilor achitate le revine lor", a declarat Mihail Ciubaciuc, şef al Statului Major al Trupelor de Carabinieri.

Legea, care face parte din reforma Departamentului trupelor de carabinieri, va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul oficial.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu