Militar împuşcat mortal

Embed:

(UPDATE 13.38) Iurie Dominic, comandantul Armatei Naţionale: Investigaţiile au arătat că au fost încălcate anumite regulamente. Inclusiv şi persoanele cu funcţii de răspundere se fac vinovate.

Un militar din forţele mixte de menţinere a păcii a fost împuşcat mortal de un soldat. Incidentul a avut loc duminică, 20 martie, în satul Coşniţa, raionul Dubăsari, iar cauzele acestuia sunt acum investigate.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii generale se arată că, aseară, în jurul orei 17, un militar din Batalionul numărul 3 al forţelor mixte de menţinere a păcii, dislocat în Coşniţa, a intrat în serviciul de gardă în calitate de santinelă. Cu un pistol mitralieră de tip AK 74, armat, militarul a intrat în fumuarul corpului de gardă. Tot atunci, de el s-a apropiat soldatul Cornel Gorodişteanu, care a introdus în ţeava armei un pix.

În comunicat se arată că acesta a uitat că pistolul-mitralieră era armat şi a apăsat pe trăgaci, rănindu-l mortal pe colegul său în regiunea capului. Victima a murit în drum spre Spitalul Clinic Militar Central. Acum, soldatul se află în arest disciplinar la comenduirea militară.

La ora 13.30, la Ministerul Apărării va avea loc o conferinţă de presă despre acest incident. Publika TV o va transmite în direct.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu