MILIOANE de maşini diesel poluează mai mult decât limita permisă în UE

Circa 29 de milioane de vehicule echipate cu motoare diesel care circulă în UE emit mai multe gaze poluante decât limita autorizată prin lege, se arată într-un studiu al ONG-ului Transport & Environment publicat luni, la un an de la izbucnirea scandalului Volkswagen, relatează profit.ro.

Mai mult de patru vehicule din cinci cu standardul de emisie Euro 4, vândute în perioada 2010-2014, emit de trei ori mai mult oxid de azot la testele de laborator decât limita fixată, potrivit ONG-ului.

În studiu se mai arată că în cazul motoarelor Euro 6, vândute din 2015, două treimi dintre ele emit de până la trei ori mai mult decât limita fixată.

T&E a compilat date referitoare la cele 230 de modele obținute din anchete ale guvernelor din Franța, Marea Britanie și Italia, în marja scandalului Dieselgate, precum și o serie de informații publice.

Scandalul testelor de emisii trucate reprezintă numai „partea de deasupra a aisbergului”, avertizează Transport & Environment (T&E), care încearcă prin acest studiu să „expună numărul șocant de mașini diesel de pe soselele din UE și reglementările laxe ale autorităților naționale în domeniul vehiculelor”.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu