Milioane de europeni, consideraţi în pragul sărăciei: Nu îşi pot permite o masă cu carne

Aproape 40 de milioane de europeni suferă de "lipsuri materiale severe" potrivit datelor colectate de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că aceștia nu își mai pot permite o masă cu carne la două zile. În total, 116 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene sunt considerați "în pragul sărăciei sau excluși social", scrie Capital.ro.

"Situația nu este specifică Europei de Est sau de Sud-Est; se întâmplă în toată Uniunea Europeană, oameni din Luxemburg și Finlanda... Serviciile publice de ajutor social încep să eșueze și oamenii nu mai dispun de mecanisme de sprijin, motiv pentru care apelează la Biserică și Crucea Roșie", a declarat Eberhard Lueder, șeful Crucea Roșie, unitatea Uniunii Europene.

Una dintre cele mai lovite țări este Spania, unde rata șomajului a ajuns la 24,6% în trimestrul doi. Luna aceasta, Crucea Roșie din Spania a lansat primul său apel pentru sprijinirea spaniolilor.

În același timp, organizațiile au observat un număr în creștere de persoane care cer pomană în marile țări Europene, precum Franța.

Jorge Nuno Mayer, secretarul general al Caritas Europa, o organizație caritabilă catolică, este pesimist cu privire la o eventuală îmbunătățire a situației în 2013, în timp ce o treime din membrii organizației Eurodiaconia prevăd un număr în creștere de persoane care vor apela la ajutor alimentar anul viitor.

De cealaltă parte, Heather Roy, secretarul general al Eurodiaconia, o organizație caritabilă creștină, a avertizat asupra faptului că guvernele europene nu ar trebui să se bazeze pe programele de ajutor alimentar ca soluție la sărăcia în creștere.

"Se rezolvă nevoile urgente pe termen scurt, dar aceste nevoi ar trebui întâmpinate cu sisteme de protecție socială adecvate și cu beneficii sociale, alături de salarii adecvate", spune aceasta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu