Miliardarul Rinat Ahmetov se implică în lupta contra separatiştilor pro-ruşi din Donbas: Oamenii au obosit să trăiască în teroare

Cunoscutul om de afaceri din estul Ucrainei, Rinat Ahmetov, a făcut un apel către minerii şi muncitorii din regiunea Doneţk să iasă la manifestaţii contra vărsărilor de sânge.

Rinat Ahmetov este proprietarul companiei SKM, care administrează mai multe mine de cărbune şi întreprinderi energetice din regiune. Acesta a chemat muncitorii de la firmele sale să iasă "la o grevă de avertisment" contra separatismului. El a subliniat că acţiunile separatiştilor înarmaţi reprezintă de fapt "o lupta contra Donbassului".

Apelul a fost făcut pentru postul TV ТСН.ua şi a fost plasat apoi pe internet, scrie unian.net.

"Orăşenii din Mariupol doresc să desfăşoare un marş al păcii şi din câte sunt informat la manifestaţie sunt gata să iasă peste 50 de mii de oameni. Iar în întreg Donbassul, sunt gata să iasă milioane. De ce? Pentru că oamenii au obosit să mai trăiască în spaimă, în teroare, ai obosit să iasă în stradă şi să nimerească sub gloanţe", a spus Ahmetov ieri.

Acţiunea a fost anulată, din cauza informaţiilor că separatiştii intenţionau să folosească armele împotriva manifestanţilor.

"Prin regiune umblă persoane cu automate, cu lansatoare de mine, în oraşe au loc acte de banditism şi jafuri. Aceasta este viaţă paşnică? Aceasta este economie puternică? Spuneţi-mi, vă rog, cine în Donbas cunoaşte cel puţin un reprezentant al aşa-numitei Republici Populare Doneţk?" se întreabă businessmanul.

După acest apel al lui Rinat Ahmetov, experţi din Ucraina sunt confuzionaţi de ce anterior acesta a semnat un acord de pace cu insurgenţii.

Publika.md precizează că anterior, Rinat Ahmetov a ieşit cu o declaraţie pentru unitatea Ucrainei, după ce au existat zvonuri că ar finanţa separatiştii. Omul de afaceri a negat vehement speculaţiile. Ahmetov este considerat cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere estimată la 15,4 miliarde de dolari. Pe lângă afaceri în metalurgie şi sectorul energetic, el este şi patronul clubului de fotbal Şahtar Doneţk.

Ahmetov a dispus ca sirenele de la întreprinderile sale să fie incluse astăzi la ora 12.00 pentru a chema cetăţenii la manifestaţie. În imaginile de mai jos se aude cum clopotele bisericilor sunt trase, iar şoferii particulari claxonează cu acelaşi scop. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu