Miliardarul Bill Gates finanţează o firmă, care produce carne în laborator

Un startup american care produce carne reală în laborator, fără creșterea și sacrificarea animalelor, a primit joi o nouă investiție, de 161 de milioane de dolari, pentru cercetare și dezvoltare, informează startupcafe.ro. Unul din susținătorii și finanțatorii firmei este miliardarul Bill Gates.

Firma Memphis Meats a primit runda de finanțare de serie B din partea unui grup de investitori, conduși de compania japoneză SoftBank Group, fondul de investiții Norwest  și de Temasek, un fond de investiții susținut de statul Singapore.

Printre cei care au participat la noua rundă de finanțare se numără și miliardarii Bill Gates și Richard Branson, care au mai investit în Memphis Meats și mai înainte, precizează sursa citată. Firma ajunge astfel la investiții totale de peste 180 de milioane de dolari.

Memphis susține că a produs prima chiftea din carne pe bază de celule în februarie 2016, o premieră mondială. De asemenea, în martie 2017, a realizat primul produs din carne de pui.

În America, și marii producători tradiționali de carne sunt interesați să finanțeze startup-uri în domeniul producției de alimente „în eprubetă”, ca soluție pentru satisfacerea nevoilor alimentare ale populației Globului, în creștere accelerată.

"Atât producția convențională de carne, cât și carnea de cultură vor juca un rol important în satisfacerea cererii consumatorilor” – crede Sonya Roberts, un oficial din Cargill, citată de Bloomberg.

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu