Mikko Hirvonen a decis să se retragă din lumea raliurilor după o prezenţă de 13 ani în Campionatul Mondial

Embed:

Mikko Hirvonen a decis să se retragă din lumea raliurilor după o prezenţă de 13 ani în Campionatul Mondial. Pilotul finlandezul a luat această decizie după ce a avut rezultate modeste înregistrate începând din 2010.

El a obţinut doar patru victorii în ultimii patru ani. Ultima dată s-a impus într-o cursă în 2012, în Raliul Italiei, atunci când concura pentru Citroen.

Hirvonen a exclus orice posibilitate de a reveni în sporturile cu motor la nivel profesionist, însă a admis că ar putea participa ocazional la diverse evenimente doar din dragostea faţă de acest gen de sport.

Mikko Hirvonen a debutat în Campionatul Mondial de Raliuri în 2002. Cel mai bun sezon al său a fost în 2009, atunci când a devenit vicecampion mondial, la un singur punct în spatele lui Sebastien Loeb. Ulterior, finlandezul a ocupat locul doi în clasamentul general şi în 2011 şi 2012.

Presa internaţională scrie că, cel mai probabil, finlandezul va fi înlocuit la M-Sport de Ott Tanak. Cu o etapă înainte de finalul acestui sezon, Hirvonen este pe locul patru în clasamentul general şi nu mai are şanse să urce pe podium.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu