Mike Pompeo: Washingtonul nu muşamalizează cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Washingtonul nu încearcă să muşamalizeze dosarul asupra asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a dat asigurări, luni, secretarul de stat american Mike Pompeo, în condiţiile în care preşedintele SUA, Donald Trump, a ignorat apelul Congresului american de a se pronunţa asupra rolului pe care l-ar fi avut prinţul moştenitor al Arabiei Saudite în această crimă, scrie agerpres.ro.

"America nu muşamalizează o crimă", a declarat Pompeo, ca răspuns la o întrebare pusă de jurnalişti în marja unei deplasări la Budapesta.

Congresul i-a dat preşedintelui Donald Trump termen până vineri pentru a lua poziţie în acest dosar. Senatori democraţi şi republicani au activat la 10 octombrie o lege ce-i acordă 120 de zile preşedintelui american pentru a se pronunţa asupra rolului lui Mohammad bin Salman al Saud în acest dosar.

Cu toate acestea, Donald Trump a respins acest ultimatum, anturajul său evocând o "separare a puterilor".

Administraţia americană "lucrează cu sârg" la acest dosar şi "va continua să ceară socoteală tuturor celor responsabili", în funcţie de elementele de care va dispune, a dat asigurări Pompeo.

Asasinarea jurnalistului saudit, la începutul lui octombrie în consulatul ţării sale la Istanbul de către un comando venit de la Riad, a umbrit substanţial imaginea liderilor saudiţi şi pune în încurcătură Administraţia americană, preocupată să-şi menţină alianţa strategică pe care o are cu Arabia Saudită.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu