Mike Pompeo: SUA va ajuta Moldova și alți aliați europeni să contracareze tentativele Rusiei de a se implica în alegeri

Embed:

Statele Unite ale Americii își asumă responsabilitatea de a ajuta Republica Moldova și alți aliați europeni să contracareze tentativele Rusiei de a se implica în alegeri. Declarația a fost făcută de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, în cadrul unei întrevederi cu Comitetul pentru Relații Externe din cadrul senatului american. Senatorul Chris Coons i-a cerut șefului diplomației americane să clarifice pașii pe care Statele Unite îi vor urma pentru a asigura protejarea democrațiilor europene.

”"Vor fi în curând alegeri în Letonia, Moldova și Suedia. Ce instrumente credeți că Departamentul de Stat poate și trebuie să folosească și cum ar trebui noi să, citez: 'facem tot ce ne stă în puteri pentru a contracara posibila implicare a Rusiei în alegerile care vor avea loc în țările partenere, dar și în SUA?", a subliniat Chris Coons, senator american. 

"Avem datoria în fața europenilor, și acest lucru ajută și SUA, să-i susținem pentru a fi siguri că democrațiile lor sunt protejate. Schimbul de informaţii stă la baza cooperării cu partenerii noștri, care are drept scop să-i facă să înțeleagă pericolele, pe care SUA uneori le vede mai bine decât statele mai mici care au mai puține resurse", a menţionat secretarul de Stat al SUA 

Senatorii americani au îndemnat Departamentul de Stat să adopte o poziţie mai hotărâtă și mai dură cu privire la agresiunea rusească. 

Autoritățile de la Chișinău și-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că alegerile parlamentare care vor avea loc în Moldova la toamnă ar putea face subiectul unei posibile implicări din partea Moscovei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu