Mike Pence: Donald Trump va promulga, în curând, noile sancțiuni împotriva Rusiei

Embed:

Noile sancţiuni impuse Rusiei de Statele Unite vor primi în cel mai scurt timp avizul preşedintelui Donald Trump. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Mike Pence, în timpul unei vizite în Georgia. Acesta a îndemnat autorităţile de la Moscova să nu mai susţină rebelii din Donbass, să restituie Crimeea Ucrainei, să-și retragă trupele din Georgia şi să nu mai ofere sprijin Iranului şi Coreei de Nord. 

 ”Țara noastră preferă să aibă o relație constructivă cu Rusia, bazată pe cooperare și interese comune. Președintele și Congresul transmit un mesaj comun Rusiei: pentru o relație mai bună şi anularea sancțiunilor este nevoie de încetarea acțiunilor Kremlinului care au dus la impunerea acestor măsuri.”

Măsurile punitive au fost adoptate în Senat și Camera  Reprezentanților. Moscova a reacționat prompt la acțiunile SUA și a ordonat să fie redus cu 755 numărul diplomaților americani din Rusia.  Mai mult, începând cu astăzi, angajaţii ambasadei SUA nu vor mai avea acces în vila de la periferia Moscovei şi la un depozit pe care îl foloseau până acum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu