Mii de ruşi în frunte cu Patriarhul Kiril au oficiat slujba de Crăciun. Ce a ales să facă Vladimir Putin

Embed:

Mii de ruşi au petrecut noaptea în Catedrala "Hristos Mântuitorul" de la Moscova, unde Patriarhul Kiril a oficiat slujba de Ajun. Iar președintele Vladimir Putin a ales în acest an să asiste la oficierea serviciului divin departe de capitală.

La slujba de Crăciun, oficiată de Patriarhul Kiril au participat aproximativ cinci mii de oameni.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a făcut apel la solidaritate și a îndemnat oamenii să facă mai multe fapte bune. De asemenea, el și-a exprimat speranța că poporul rus va depăși toate dificultățile care s-au abătut asupra lui în acest moment.

"Cred și sper că ceea ce ne îngrijorează acum, peste ceva timp, va înceta să ne mai deranjeze", a zis Patriarhul.

La ceremonia religioasă a participat şi premierul Rusiei, Dmitri Medvedev.

Preşedintele Vladimir Putin a preferat să meargă la o biserică mică de lângă oraşul Voronej, situat la 450 de kilometri de capitală. Îmbrăcat într-un pulover, el a asistat la slujbă înconjurat de copii.

În Ucraina, sfânta sărbătoare a Nașterii Mântuitorului a fost umbrită de conflictul din sud-estul țării. Alături de soția sa, liderul de la Kiev, Petro Poroșenko, s-a rugat pentru viețile soldaților.

"În aceste zile sfinte ne rugăm, în special, pentru soldații noștri. Fie ca Domnul să le salveze viețile", a spus liderul de la Kiev.

Sute de credincioşi au participat şi la ceremonia religioasă oficiată în Biserica "Nașterii Domnului" din Betleem, de către Patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu