Mii de români au protestat, fiind nemulţumiţi de decizia Curții Constituționale care-l obligă pe Iohannis să o demită pe șefa DNA

Embed:
Proteste de amploare la București. Aproape 4.000 de români s-au adunat în Piaţa Victoriei, fiind nemulţumiţi de decizia Curții Constituționale care-l obligă pe președintele Klaus Iohannis să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Oameni au scandat mesaje împotriva guvernării și s-au luat la harță cu forțele de ordine.

Protestatarii au împins gardurile de protecţie și au încercat să rupă cordonul de jandarmi.

"Prin hotărârea pe care au dat-o, președintele devine un figurant. Asta în mod formal", a spus un bărbat.

"E un semnal că, dacă societatea nu interacționează, justiția, lupta anticorupție dispare în țara asta", a afirmat un alt protestatar.

Iohannis a refuzat să o demită pe Laura Codruţa Kovesi, la cererea ministrului Justiţiei. În 22 februarie, Tudorel Toader a cerut revocarea din funcţie a şefei DNA pe care a acuzat-o de comiterea unor abuzuri şi de refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament. Liderul de la Cotroceni a respins raportul lui Toader pe motiv că ar fi lipsit de argumente. Guvernul de la Bucureşti l-a acuzat de încălcarea Constituţiei, iar majoritarea parlamentară a ameninţat cu suspendarea preşedintelui.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu